ZY Makelaars
Volg ons

"Irma en Monique doen wat ze beloven en meer! Ze handelen proactief en zijn accuraat. Bovenal, ze denken met ons mee"

Stars

"ZY Makelaars beveel ik u bij deze aan"

Funda, VBO, Pararius, Huurchecknederland
ZY Makelaars

Fonteinkruid 12, 4823 MZ, BREDA

Moderne en onder architectuur gebouwde vrijstaande villa met garage en tuin rondom gelegen aan het water op een rustige locatie in de gewilde, groene en kindvriendelijke villawijk Kroetenpark (Haagse Beemden). Op korte afstand van de Asterdplas, winkelcentrum Heksenwiel, bibliotheek, diverse lagere en middelbare scholen, buitenspeel- en sportfaciliteiten, sportverenigingen en landgoed De Burgst. Op fietsafstand van het bruisende centrum van Breda, het Haagse Beemdenbos, het pontje naar Terheijden, station Breda-Prinsenbeek, station Breda en de Internationale school. De bus richting het centrum en station Breda stopt praktisch om de hoek. De uitvalswegen richting o.a. Rotterdam, Antwerpen, Eindhoven en Utrecht zijn op enkele autominuten bereikbaar. Het Fonteinkruid is een rustige, autoluwe straat met alleen bestemmingsverkeer, vrijstaande villa’s en de Vereniging van de Bredase Amateur Tuinder. Kortom, het is hier heerlijk wonen!

INDELING

Begane grond
Entree met garderobenis, toiletruimte, meterkast en toegang tot de centrale hal.
De toiletruimte is half betegeld en voorzien van een fonteintje, zwevend toilet en bovenlicht.
De meterkast met uitgebreide groepenkast biedt tevens plaats aan de unit van de stadsverwarming.
De centrale hal met vide, welke zorgt voor een prachtige lichtinval biedt toegang tot de leefkeuken, woonkamer, garage en via een bordestrap de eerste verdieping.
De leefkeuken is gelegen aan de voorzijde van de woning en voorzien van openslaande deuren naar de zijtuin en een mooi met iroko hout omlijst raam, welke uitzicht biedt op de voortuin. De keuken is voorzien van een kook-/spoeleiland met vaatwasser, rvs gootsteen, mengkraan, keukenboiler, inductiekookplaat, rvs afzuigkap, diverse laden en kasten.
De grote kastenwand is voorzien van een hoge koelkast met ruim vriesvak, een combi oven/magnetron en binnenladen.
De lichte woonkamer staat in open verbinding met de leefkeuken en is voorzien van openslaande deuren naar de achtertuin en een prachtige, kamerhoge raampartij. In de woonkamer zijn drie open vitrine kasten omlijst met iroko hout.

Eerste verdieping
Via de prachtige bordestrap voorzien van een rvs trapleuning en beukenhouten traptreden is de ruime overloop bereikbaar. Ook hier weer een prachtige lichtinval. De overloop biedt toegang tot de drie slaapkamers, de badkamer en een vaste kast.
Slaapkamer I, de master bedroom, is gelegen aan de achterzijde en biedt uitzicht op de zij- en achtertuin.
De badkamer is voorzien van een badkamerkast, badkamermeubel met twee waskommen voorzien van een mengkraan, dubbele spiegel met verlichting, ligbad met thermostaatkraan, zwevend toilet, douchecabine met thermostaatkraan en handdoekradiator. Daar waar nodig is er wandbetegeling aanwezig.
Een vaste kast met legplanken en de unit van de mechanische ventilatie.
Slaapkamer II is in het midden gelegen en biedt uitzicht op de zijtuin.
Slaapkamer III is gelegen aan de voorzijde en biedt uitzicht op de voor- en zijtuin.

Garage/berging
De garage is bereikbaar via de centrale hal en via een kanteldeur vanuit de oprit in de voortuin. De verwarmde garage is voorzien van een uitstortgootsteen, aansluiting voor wasapparatuur en de unit van de vloerverwarming.
De inpandige berging is bereikbaar via de garage en via de zijtuin aan de rechterzijde.

Tuin
De woning staat mooi op het perceel van 601 m2 met tuin rondom. De voortuin is voorzien van vaste beplanting, een beukenhaag, bomen en een oprit voor twee auto’s.
De zijtuin en achtertuin grenzen aan het water, dus in de zomer kan je vanuit je tuin in een bootje stappen en in een strenge winter schaatsen.
De afgesloten en veel privacy biedende tuin is gelegen op het zuidwesten en biedt gedurende de gehele dag zon én schaduw. Het is heerlijk toeven op de diverse terrassen grenzend aan de leefkeuken, woonkamer en aan het water. De tuin is bereikbaar via openslaande tuindeuren in de leefkeuken en woonkamer, via de berging en via een poort aan de zijkant van de woning. De prachtig aangelegde tuin is voorzien van volwassen bomen, vaste beplanting, bestrating, houten terrasvlonders, tuinverlichting en een buitenkraan.

Parkeren
De oprit in de voortuin is praktisch gesplitst in twee ruime parkeerplaatsen. In het Fonteinkruid en in de omliggende straten is voldoende parkeergelegenheid.

Bijzonderheden
- oplevering: circa juni/juli 2023;
- deze energiezuinige woning heeft energielabel A;
- de woning is onder architectuur gebouwd in 2001 (Marquart Architecten uit Geertruidenberg);
- in 2010 is de begane grond voorzien van Belgisch hardsteen, vloerverwarming, strak gestucte wanden en plafonds en nieuwe binnendeuren op de begane grond, een nieuwe keuken en nieuwe wand- en vloercontactdozen;
- de badkamer is in 2013 geüpdate;
- de slaapkamers zijn voorzien van draai-/kiepramen met horren;
- de woonkamer is voorzien van elektrisch bedienbare zonneschermen;
- de vide is voorzien van screens;
- de houten beschoeiing aan het water is voorzien van nieuwe staanders in 2018;
- het dak boven de slaapkamers en badkamer is in 2021 voorzien van nieuwe kunststof dakbedekking;
- kortom, hier is sprake van een perfect onderhouden, moderne villa.

Algemeen:
- Toelichtingsclausule NEN2580:
Deze verkoopbrochure is in opdracht van verkoper zo goed mogelijk opgesteld. Maatvoeringen t.a.v. plattegronden, inhouds- en oppervlaktematen zijn vastgelegd in een meetrapport. De meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. U als koper wordt in de gelegenheid gesteld het ‘Zibber meetrapport’ in te zien en deze maten op of na te meten en vrijwaart verkoper en diens makelaar van elke aansprakelijkheid wanneer hier toch afwijkingen in zouden voorkomen.
- Rechtsgeldige koopovereenkomst pas ná ondertekening. Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden, er is geen koop. Er is sprake van een rechtsgeldige koop als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt niet gezien als een “ondertekende koopovereenkomst”.

Verkocht

Kenmerken

Oppervlakte
148 m2 woonoppervlakte
601 m2 perceeloppervlakte
632 m3 inhoud

Aantal kamers
4 kamers (3 slaapkamers)

Bouwjaar
2001-

Brochure

download brochure