ZY Makelaars
Volg ons

"Irma en Monique doen wat ze beloven en meer! Ze handelen proactief en zijn accuraat. Bovenal, ze denken met ons mee"

Stars

"ZY Makelaars beveel ik u bij deze aan"

Funda, VBO, Pararius, Huurchecknederland
ZY Makelaars

Rembrandtstraat 8, 4812 AH, BREDA

SFEERVOLLE VOOROORLOGSE ERKERWONING MET VRIJ UITZICHT EN TUIN OP HET ZUIDEN.
Deze karakteristieke woning met vrij uitzicht aan voor- en achterzijde, heeft een tuin op het zuiden, lichte woonkamer, keuken, 2 slaapkamers, een kasten-/werkkamer, moderne badkamer op de eerste verdieping en een ruime slaapkamer op de tweede verdieping. Het betreft een sfeervol woonhuis uit de jaren '30 met diverse authentieke elementen, o.a. erkers, hoge plafonds, glas-in-lood ramen en paneeldeuren. De woning heeft een voor- en achtertuin met berging en achterom en er is voldoende gratis parkeergelegenheid in de straat.

Het is geweldig wonen in de geliefde woonwijk “de Schildersbuurt” met de Weerijssingel om de hoek. De woning ligt op loopafstand van het bruisende Bredase stadscentrum en het Van Sonsbeeckpark met het overdekte zwembad. Ook scholen en winkels liggen in de nabijheid. Station Breda, de bioscoop, het Chassé theater, middelbare scholen, het hoger beroepsonderwijs en diverse sportverenigingen liggen op fietsafstand en de autosnelwegen A16, A27 en A 58 zijn eenvoudig en snel te bereiken. Kortom, een ideale gezinswoning op een centrale locatie!

Indeling

Begane grond

Entree/hal (circa 1.75/0.95 x 4.60 m) met originele tegellambrisering en Terrazzo vloer, trapopgang naar de eerste verdieping, praktische verdiepte trapkast met meterkast, toiletruimte en toegang tot de woonkamer en keuken.

De lichte woonkamer (circa 3.50 x 7.95/8.60 m) is voorzien van een eikenhouten vloer, erker met glas-in-lood ramen en een loopdeur naar de achtertuin.

De keuken (circa 1.75 x 3.25 m) is voorzien van een tegelvloer en een keukenblok in rechte opstelling voorzien van een kunststof aanrechtblad met rvs spoelbak, 4-pits gaskookplaat, afzuigkap, oven, koelkast, vriezer, diverse onder- en bovenkasten en bestekladen. Vanuit de keuken is de tuin ook bereikbaar via een loopdeur.

De toiletruimte is half betegeld en voorzien van een duoblok en fonteintje.

De verdiepte trapkast met meterkast biedt fijn wat extra bergruimte.

Eerste verdieping

Via een vaste trap is de overloop te bereiken, die toegang biedt tot de ruime badkamer, 2 slaapkamers, een kasten-/werkkamer en trapopgang naar de tweede verdieping.

De badkamer (circa 1.75 x 3.05/3.40 m) is geheel betegeld en voorzien van een douchecabine met thermostaatkraan, zwevend toilet, wastafelmeubel met spiegelkast en handdoekradiator.

Slaapkamer I (circa 3.50 x 4.35 m) is gelegen aan de achterzijde van de woning en voorzien van vloerbedekking, een wastafel en twee vaste kasten.

Slaapkamer II (circa 3.50 x 2.85/3.45 m) is gelegen aan de voorzijde van de woning en voorzien van een erker, vinylvloer en vaste kast.

Kasten-/werkkamer III (circa 1.75 x 1.60 m) is gelegen aan de voorzijde van de woning en eveneens voorzien van een vinylvloer.

Tweede verdieping

Via een vaste trap is de ruime voorzolder (circa 1.90 x 3.75 m) te bereiken met opstelplaats voor de cv-ketel (Itho 2004), omvormer voor de zonnepanelen, aansluitingen voor de wasapparatuur, wastafel, een dakkapel aan de achterzijde, bergruimte achter het schot en is voorzien van een Marmoleum vloer.

De grote zolderslaapkamer (circa 3.35/5.40 x 6.85 m) heeft een kleine dakkapel aan de voorzijde, een grote dakkapel aan de achterzijde, bergruimte achter de schotten en is voorzien van een vinylvloer. Het is een lichte en aangename ruimte, doordat deze doorloopt tot in de nok van het dak. Er is een extra vliering gecreëerd als bergruimte welke bereikbaar is via een losse trap.

Tuin

De voortuin is voorzien van een beukenhaag, diverse vaste beplanting en bestrating.

De zonnige achtertuin, gelegen op het zuiden, is bereikbaar vanuit de woonkamer, de keuken en via de achterom. De onderhoudsvriendelijke tuin is voorzien van bestrating, gras, vaste beplanting en een houten berging met achterom.
De berging (circa 5.45 x 1.85/3.25 m) is voorzien van elektra.

Parkeren

In de Rembrandtstraat en omliggende straten is voldoende gratis parkeergelegenheid.

Bijzonderheden

- de woning is traditioneel gebouwd met behoud van authentieke elementen, houten vloeren en beschikt over houten kozijnen met isolerende beglazing (m.u.v. kleine dakkapel aan voorzijde en glas-in-lood ramen);
- voor de verwarming en het warme water wordt gebruik gemaakt van een HR combiketel;
- de woning beschikt nog over authentieke details zoals erkers, glas-in-lood ramen, paneeldeuren en hoge plafonds;
- de keuken is vernieuwd in 2009 en voorzien van elektrische vloer- en muurverwarming;
- de badkamer is vernieuwd in 2014;
- het dak aan de achterzijde van de woning is voorzien van zonnepanelen;
- de woning heeft vrij uitzicht aan de voor- en achterzijde;
- vrij parkeren;
- de woning is gelegen op een rustige, kindvriendelijke locatie op loopafstand van het centrum van Breda en nabij alle voorzieningen.

Algemeen

- De ouderdomsclausule is van toepassing, aangezien het registergoed ruim 80 jaar oud is.
- Toelichtingsclausule NEN2580:
Deze verkoopbrochure is in opdracht van verkoper zo goed mogelijk opgesteld. Maatvoeringen t.a.v. plattegronden, inhouds- en oppervlaktematen zijn vastgelegd in een ‘VIA Verlinde meetrapport’. De meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. U als koper wordt in de gelegenheid gesteld het ‘Zibber meetrapport’ in te zien en deze maten op of na te meten en vrijwaart verkoper en diens makelaar van elke aansprakelijkheid wanneer hier toch afwijkingen in zouden voorkomen.
- Rechtsgeldige koopovereenkomst pas ná ondertekening. Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden, er is geen koop. Er is sprake van een rechtsgeldige koop als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt niet gezien als een “ondertekende koopovereenkomst”.

Verkocht

Kenmerken

Oppervlakte
117 m2 woonoppervlakte
164 m2 perceeloppervlakte
400 m3 inhoud

Aantal kamers
5 kamers (3 slaapkamers)

Bouwjaar
1938