ZY Makelaars
Volg ons

"Al jarenlang erg tevreden met de bemiddeling door Irma. Wat ze belooft, doet ze"

Stars

"Snelle service, goede huurders gevonden, super tevreden"

Funda, VBO, Pararius, Huurchecknederland
ZY Makelaars

Sint Jacobsstraat 18a, 4855 AL, GALDER

VRIJSTAANDE SFEERVOLLE WONING MET INPANDIGE GARAGE, ZONNIGE TUIN, SCHUUR, PRIEEL EN BOSPERCEEL MET MANCAVE, VILLA VOOR DE KIPPEN EN VOLDOENDE RUIMTE VOOR EEN BOOMHUT.
Midden in het dorp gelegen vrijstaande woning voorzien van woonkamer met open keuken, bijkeuken en kantoor op de begane grond, 4 slaapkamers, royale badkamer, grote open zolderruimte met mogelijkheid tot het creëren van een 5e slaapkamer. Proef de sfeer van de jaren '30, de paneeldeuren, glas-in-lood-ramen en kleine details in de woning.

De woning is landelijk en centraal gelegen in het dorp Galder iets ten zuiden van Breda op een perceel van maar liefst 1.280 m2. Dorpshuis De Leeuwerik en het Wapen van Galder zijn dé ontmoetingsplekken voor Galder en Strijkbeek en op loopafstand gelegen. De basisschool is gevestigd in het nieuwe dorpshuis. Naast het dorpshuis staat sportzaal Daesdonck, waar enkele sportverenigingen hun sport beoefenen. Galder heeft een rijk verenigingsleven, waaronder een tennisvereniging en voetbalvereniging. Ten oosten van Galder ligt het Markdal met een prachtige fietsroute richting de gezellige Ginnekenmarkt (Breda-Zuid). De Galderse Meren en het Mastbos zijn ook op fietsafstand gelegen. De bruisende stad Breda ligt op circa 7 km afstand en de supermarkt en overige winkels voor de dagelijkse boodschappen in de dorpskern van Ulvenhout op circa 5 km. Buslijn 6 stopt bijna voor de deur en brengt je rechtstreeks naar station Breda. Ook de snelwegen A16, A27, A58 en A59 zijn binnen enkele autominuten bereikbaar. Kortom, een droomhuis voor elk gezin, dat van het buiten leven houdt!

Indeling

Begane grond
Via een pad van kinderkopjes en door een hand gesmeed hek bereik je de voordeur die toegang geeft tot de ruime hal. De ruime hal (circa 2.50 x 3.75 m) is voorzien van een tegelvloer, strak gestuct plafond met sierlijst en biedt toegang tot de meterkast, toilet, woonkamer en trapopgang naar de eerste verdieping.
De toiletruimte is half betegeld en voorzien van een duoblok en fonteintje.
De sfeervolle woonkamer (circa 4.00 x 8.00 m) is voorzien van een houten vloer, strak gestuct plafond met sierlijst, antieke schouw en nostalgische kolenkachel. Aan de voorzijde van de woonkamer zijn de ramen met dubbele beglazing voorzien van melkglazen voorzetramen bevestigd met messing tramklinkje die de sfeer van de jaren '30 benadrukken. Via dubbele openslaande deuren is het terras achter de woning bereikbaar. De open keuken (circa 3.75 x 4.30 m) is eveneens voorzien van een houten vloer en strak gestuct plafond met sierlijst. De keuken in recht opstelling is voorzien van hardstenen blad, metrotegels, rvs spoelbak, mengkraan, koelkast, 4-pits gaskookplaat, afzuigkap en diverse boven- en onderkasten. Vanuit de keuken is de hal aan de achterzijde van de woning bereikbaar.
Deze hal geeft toegang tot het kantoor, de bijkeuken, praktische verdiepte kelderkast en deur naar de achtertuin.
Het kantoor (circa 2.25 x 3.50 m) is voorzien van een houten vloer.
De bijkeuken is half betegeld en voorzien van een rvs spoelbak met kast, aansluiting voor wasapparatuur, vaatwasser en provisiekast.

Eerste verdieping
De ruime overloop met dakkapel aan de voorzijde van de woning biedt toegang aan:
- de royale badkamer (circa 3.75 x 3.75 m) is gelegen aan de achterzijde van de woning, geheel betegeld en voorzien een ligbad, toilet, bidet, douche met thermostaat kraan, betegeld wastafel meubel en plafond met inbouwspots;
- slaapkamer I (circa 4.00 x 4.00 m) is gelegen aan de achterzijde van de woning en heeft een raam in de zijgevel;
- slaapkamer II (circa 3.90 x 4.00/3.00 m) is gelegen aan de voorzijde van de woning, heeft eveneens een raam in de zijgevel en een bergruimte achter de schotten met toegang tot leidingwerk;
- slaapkamer III (circa 3.60 x 2.50 m) is momenteel in gebruik als walk-in-closet, gelegen aan de voorzijde van de woning met een raam in de zijgevel en bergruimte achter de schotten;
- slaapkamer IV (circa 4.25 x 3.50 m) is gelegen aan de achterzijde van de woning en voorzien van een raam in de zijgevel en bergruimte achter de schotten met toegang tot leidingwerk;
-trapopgang naar tweede verdieping.

Tweede verdieping
De tweede verdieping is af te sluiten met een houten luik en bereikbaar via een vaste trap op de overloop van de eerste verdieping.
De ruime zolder ruimte met een vloeroppervlakte van circa 4.35 x 11.45 m met opstelplaats voor de cv-ketel (ATAG 2015) is voorzien van twee dakramen en biedt mogelijkheid tot het creëren van een 5e slaapkamer.

Buiten
De voortuin is voorzien van een beukenhaag en leilinden, zowel het pad naar de voordeur als de oprit en pad naar de achtertuin is voorzien van natuurstenen kasseien ofwel kinderkopjes en hand gesmeden hekwerk. De oprit biedt plaats aan twee auto's en biedt toegang tot de inpandige garage.
In de achtertuin staat een schuur (circa 5.45 x 3.45 m) in spouw gebouwd met pannen dak, voorzien van krachtstroom, elektrische kachel, ruime vliering en is ideaal als hobbyruimte. Achter de stenen schuur is een houten fietsenberging (circa 3.85 x 3.60 m) gelegen.
De royale achtertuin is voorzien van een terras bij de woning, gras, borders met vaste planten, bomen, een gezellig prieel, houtopslag en pad naar het bosperceel.
Het bosperceel is voorzien van een kippenvilla met ren, houten mancave met houtopslag.
Achter op het onderhoudsvrije bosperceel staat de mancave (circa 3.15 x 3.75 m) voorzien van een bar en houtkachel. Het bosperceel is geheel omheind en biedt nog voldoende ruimte voor een boomhut.

Parkeren
In de straat is voldoende openbare parkeergelegenheid. De oprit biedt plaats aan twee auto's en in de garage is er plaats voor nog een derde auto.

Garage
De inpandige garage (circa 4.25 x 3.50 m) is verwarmd, voorzien van water en elektra en bereikbaar via openslaande deuren vanaf de oprit en een loopdeur vanaf het pad naast de woning.

Bijzonderheden:
- de gehele woning is voorzien van houten kozijnen met dubbel glas;
- de woning is geheel geïsoleerd en voorzien van diverse vloer-, wand- en plafondafwerking;
- de woning is gebouwd in jaren '30 stijl met o.a. paneeldeuren en glas-in-lood ramen in dubbel glas gezet;
- de woning is gelegen op een perceel van ruim 520 m2, het onderhoudsvrije bosperceel is bij de achtertuin getrokken en ruim 750 m2;
- de voortuin, de achtertuin en het bosperceel zijn voorzien een beregeningsinstallatie met gebruik van grondwater uit waterput op eigen perceel.


Algemeen
- Toelichtingsclausule NEN2580:
Deze verkoopbrochure is in opdracht van verkoper zo goed mogelijk opgesteld. Maatvoeringen t.a.v. plattegronden, inhouds- en oppervlaktematen zijn vastgelegd in een ‘Zibber meetrapport’. De meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. U als koper wordt in de gelegenheid gesteld het ‘Zibber meetrapport’ in te zien en deze maten op of na te meten en vrijwaart verkoper en diens makelaar van elke aansprakelijkheid wanneer hier toch afwijkingen in zouden voorkomen.
- Rechtsgeldige koopovereenkomst pas ná ondertekening. Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden, er is geen koop. Er is sprake van een rechtsgeldige koop als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt niet gezien als een “ondertekende koopovereenkomst”.

Verkocht

Kenmerken

Oppervlakte
189 m2 woonoppervlakte
1280 m2 perceeloppervlakte
698 m3 inhoud

Aantal kamers
6 kamers (4 slaapkamers)

Bouwjaar
1987