ZY Makelaars
Volg ons

"Al jarenlang erg tevreden met de bemiddeling door Irma. Wat ze belooft, doet ze"

Stars

"Snelle service, goede huurders gevonden, super tevreden"

Funda, VBO, Pararius, Huurchecknederland
ZY Makelaars

Actueel

ZY Makelaars houdt u graag op de hoogte van het actuele nieuws over de woningmarkt in Nederland.

 

Verduurzamen

De Jonge wil duurzaamheidssubsidies koppelen aan woning

Den Haag, 7 december 2022. Minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting) wil financiering voor verduurzaming gaan koppelen aan een woning. Dit betekent dat de betalingsverplichtingen bij een woningverkoop overgaan op de volgende eigenaar.

LEES MEER
Woonomgeving

Nederlander wil niet betutteld worden in woonomgeving

Breda, 3 november 2022. Nederlanders hechten in hun buurt aan groen, rust en behulpzame buren. Maar ze zitten niet te wachten op maatregelen van bovenaf die de gezondheid of sociale cohesie bevorderen. Buurtapp’s en gemeenschappelijke moestuinen worden niet erg gewaardeerd. Een gelukkig en gezond leven laat zich niet opleggen, zo blijkt weer uit onderzoek van MarketResponse naar gezondheid en geluk in de woonwijk. Mensen maken hun eigen keuzes, bewust dan wel onbewust. De ruimtelijke inrichting van wijk, buurt en woning kan hier uiteraard wel aan bijdragen.

LEES MEER
Sleutels artikel verkamering

Rabobank: overheid moet regels verkamering en woningsplitsing herzien

Utrecht, 19 oktober 2022. De overheid moet de regels rond verkamering en splitsing van woningen opnieuw tegen het licht houden. Dit om de bestaande woningvoorraad beter te kunnen benutten en de woningcrisis op te lossen, schrijft de Rabobank in haar Bouw- en Vastgoedbericht 2022.

LEES MEER
NHG grens 2023

Kostengrens NHG stijgt naar €405.000

Utrecht, 12 oktober 2022. De NHG-kostengrens stijgt volgend jaar naar €405.000. Dit geeft meer huizenkopers toegang tot een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie. Dit jaar geldt dat huizenkopers nog tot een bedrag van maximaal €355.000 een hypotheek met NHG kunnen krijgen.

LEES MEER
Energielabel steeds belangrijker

Huizenkoper steeds kritischer op energielabel van een woning

Hilversum, 10 oktober 2022. Mensen die een huis willen kopen, kijken steeds kritischer naar het energielabel van een woning. Dat blijkt uit een rondgang van de NOS bij makelaars.
“Een half jaar geleden was je als koper nog blij dat je een huis had. Maar nu kijken mensen wel degelijk naar hoe een huis scoort op energie, dat weegt nu echt zwaarder”, zegt Daan Kardol van Zuidstad Makelaars in Rotterdam.

LEES MEER
Studenten woningnood 2022

Impuls bouw flex- en studentenwoningen

Den Haag, 8 september 2022. Het kabinet wil binnen acht jaar tenminste 60.000 extra betaalbare studentenwoningen realiseren. Om het tekort aan studentenhuisvesting in Nederland te verkleinen presenteert het kabinet het Landelijk actieplan studentenhuisvesting 2022-2030.
Het kabinet hoopt dit doel te realiseren met nieuwbouw en het beter benutten van de bestaande bouw door hospitaverhuur te stimuleren. Aan het Actieplan werken gemeenten, onderwijsinstellingen, woningcorporaties, particuliere beleggers en studenten mee.

LEES MEER
Huis geld balans scaled

Slechts 1% koopwoningen betaalbaar voor modale alleenstaande

Capelle aan den IJssel, 18 augustus 2022. Nog maar 1% van de koopwoningen is betaalbaar voor alleenstaanden met een modaal inkomen. Vorig jaar was dat nog 3,3% en in 2020 4,7%. Het aanbod van betaalbare woningen voor deze groep is daarmee met 70 % gedaald in één jaar tijd. Dat komt vooral door de gestegen hypotheekrente.

LEES MEER
Energielabel en geld

Label C € 30.000 meer waard dan vergelijkbare woning met G

Utrecht, 14 juli 2022. Een woning met energielabel C is bij verkoop gemiddeld 7,9% meer waard dan een vergelijkbare woning met een G-label. Dat blijkt uit onderzoek van Brainbay dat de relatie tussen energielabel, woningwaarde en verkoopbaarheid heeft onderzocht.
Wat onder meer opvalt is dat de totale woningvoorraad gemiddeld een hoger energielabel heeft dan in 2015, en dat inmiddels 25% van de verkochte woningen over een A-label beschikt.

LEES MEER
Huizenprijzen 2022

Huizenprijzen stijgen minder hard door rentestijging en onzekerheid

Utrecht, 17 juni 2022. Hoewel de huizenprijzen blijven stijgen, verwachten wij dat de stijgende rente en de afzwakkende economie het groeitempo van de prijzen zullen afremmen. Bestaande koophuizen worden dit jaar naar verwachting gemiddeld 16,1 procent duurder, gevolgd door 4,5 procent in 2023.

LEES MEER
Energielabel voor je woning

Vanaf 2030 geen huurwoningen met energielabel E of slechter

Den Haag, 2 juni 2022. Vanaf 2030 mogen er geen woningen meer worden verhuurd met energielabel E of slechter. Dat heeft minister De Jonge van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening bekendgemaakt. De regel gaat gelden voor zowel particuliere als sociale huurwoningen. Eerder werd al met woningcorporaties afgesproken dat zij vanaf 2028 deze slecht geïsoleerde woningen zouden uitfaseren. Nieuw is dat het ook wettelijk verplicht wordt en dat het ook gaat gelden voor particuliere verhuurders. Er wordt een uitzondering gemaakt voor huurwoningen met een monumentenstatus.

LEES MEER

1 2 3 4 5 ... 12