ZY Makelaars
Volg ons

"Irma en Monique doen wat ze beloven en meer! Ze handelen proactief en zijn accuraat. Bovenal, ze denken met ons mee"

Stars

"ZY Makelaars beveel ik u bij deze aan"

Funda, VBO, Pararius, Huurchecknederland
ZY Makelaars

Actueel

ZY Makelaars houdt u graag op de hoogte van het actuele nieuws over de woningmarkt in Nederland.

 

Energie2

Een energielabel kost nu een paar euro, in 2021 stijgt dat naar gemiddeld €190 – vraag er daarom dit jaar nog een aan!

Den Haag, 15 december 2020. Uitgebreid energielabel vervangt vereenvoudigd energielabel (VEL). Het energielabel gaat veranderen. De grootste verandering is voor het energielabel voor woningen. Vanaf 1 januari 2021 maakt u hiervoor een afspraak met een energieadviseur. Deze komt bij u thuis langs.

LEES MEER
NU.nl dec 2020

Koopwoningen in 2021 naar verwachting iets betaalbaarder

Amsterdam, 14 december 2020. De betaalbaarheid van een koopwoning verbetert in 2021, zo stelt het ING Economisch Bureau maandag. Naar verwachting liggen de woningprijzen in 2021 gemiddeld 0,5 procent lager dan in 2020.

LEES MEER
Minister Ollongren

Deze nieuwe maatregelen nam minister Kajsa Ollongren vrijdag 6 november

Den Haag, 6 november 2020.  Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken heeft diverse maatregelen bekendgemaakt die van invloed zijn op de woningmarkt. Ze legt onder andere de verhoging van huurprijzen in de vrije sector aan banden.

LEES MEER
Dorp

Coronacrisis versnelt de trek uit de stad naar het platteland

Nieuwegein, 12 oktober 2020. Door de coronacrisis willen meer stedelingen naar het platteland verhuizen dan voorheen. Die trek uit de stad signaleert de NVM al jaren. Een peiling van funda onder ruim 1.100 gebruikers van de huizenwebsite versterkt dat beeld. NOS peilde diverse makelaars.

LEES MEER
Nieuwbouw

Breda maakt einde aan speculeren op de woningmarkt

Breda, 24 september 2020.  Kopers van een nieuwbouwhuis in Breda moeten straks verplicht zelf er gaan wonen. De gemeenteraad van Breda heeft dat recente beslist door een motie aan te nemen van SP en Breda Beslist (voorheen Breda'97) voor een zelfbewoningsplicht. 

LEES MEER
Rabo kantoor Utrecht

Rabobank verwacht dip in de woningmarkt vanaf 2021

Utrecht, 8 september 2020.  De Rabobank verwachtte een dip in de woningmarkt in 2021 en 2022. Door de coronacrisis zal de werkloosheid oplopen en blijft de vraag naar huizen af, verwacht de bank. Dat is de boodschap van het Kwartaal Woningmarkt  van de Rabobank. Volgens de berekeningen vallen de huizenprijzen in 2021 gemiddeld 0,8% lager uit dan dit jaar. In 2022 komt nog eens een daling van 2,6% boven. In de loop van dat jaar zullen de huizenprijzen wel weer gaan, denkt de Rabobank.

LEES MEER
Hypotheekrente stijgt sinds coronacrisis

Coronacrisis krijgt geen vat op oververhitte woningmarkt

Delft, 19 augustus 2020.  De consument blijft massaal woningen kopen en hypotheken afsluiten. Daarmee krijgt de coronacrisis tot dusver geen vat op de oververhitte woningmarkt. Een en ander blijkt uit de Monitor Koopwoningmarkt over het tweede kwartaal van 2020 die vandaag wordt gepresenteerd.

LEES MEER
Verkocht 2021

Huizenprijzen stijgen wéér, helft van woningen boven de vraagprijs verkocht

Nieuwegein, 9 juli 2020. Meer dan de helft van de woningen die in het tweede kwartaal zijn verkocht ging voor meer dan de vraagprijs weg. De gemiddelde verkoopprijs kwam uit op 335.000 euro, bijna 9 procent meer dan een jaar eerder. Dat meldt makelaarsvereniging NVM donderdag. Het aantal verkochte woningen daalde wel.

LEES MEER
Gezin

Sterke toename starters op de hypotheekmarkt sinds corona-uitbraak

Capelle aan den IJssel, 11 juni 2020. Sinds het begin van de coronacrisis is het aantal starters op de hypotheekmarkt sterk gestegen. Dat constateert De Hypotheker.

Tussen maart en mei van dit jaar is het aantal mensen jonger dan 35 dat een hypotheek aanvraagt gestegen met 40% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Bijna één op de drie hypotheekaanvragen was in deze periode afkomstig van een 35-minner. Dat is opvallend, aangezien starters het al jaren erg moeilijk hebben, zegt de hypotheekketen.

LEES MEER
Corona woningmarkt

Drukkere tijden voor makelaars, meer mensen zetten hun huis te koop

Amsterdam, 25 mei 2020. Door corona kiezen meer mensen ervoor om hun huis in de verkoop te zetten. Makelaars hebben het de laatste weken drukker dan normaal, blijkt uit een rondgang van RTL Z. 'Met enige verbazing aanschouwen we dit', zegt de Brabantse makelaar Robin Scholten.

LEES MEER

1 2 3 4 5 ... 10