Aanvragen energielabel

Een (definitief) energielabel is verplicht bij de verkoop en verhuur van woningen. Sinds 1 januari 2021 zorgt een energieadviseur voor het energielabel van de woning.

Heeft de woning een voorlopig energielabel of wil je het huidige energielabel vernieuwen, bijvoorbeeld omdat je huis energiezuiniger is gemaakt, ook dan adviseert ZY Makelaars je graag. Het energielabel is 10 jaar geldig en wordt ingeschreven in een landelijk register.

Hoe gaat de energieadviseur te werk?

De energieadviseur komt bij je langs om alle kenmerken van de woning vast te stellen. Afhankelijk van de grootte van de woning en de zichtbaarheid van de kenmerken zal dit zo’n 1,5 à 2 uur duren. Op basis van deze gegevens wordt het energielabel vastgesteld. Het energielabel wordt uitgedrukt in de letters A t/m G, waarbij A++++ het beste label is.

Wil je het energielabel van je woning aanvragen of verbeteren? Neem dan contact op met onze partner, de Jobse Groep. Zij leveren een energielabel voor klanten van ZY Makelaars met korting. Klik hier om deze site te verlaten en de aanvraag te starten.

Wil je je huis verkopen of verhuren?

We komen graag met je in gesprek. Je kunt ons telefonisch bereiken via 076 - 560 06 47 of via ons contactformulier.